Ептен тешке су речи паднуле...
blog  

Деновиве имав сериозна намера да ја третирам темата која на Третата конференција на иселенички организации ја наметна токму премиерот Груевски. Имено, тој ги повика иселениците да инвестираат во Македонија. Добро! Ништо спорно, ништо невообичаено...

Од истиот автор:„Со чисти раце!“

Немаш пасош - нема назад!
blog  

Скопје, 22 јуни 2012. Немаш пасош, нема назад - е заканата со која се соочувале македонските иселеници од Австралија кои деновиве, по престој во нашата земја, сакале да се вратат дома. Ова искуство од блискиот контакт со татковината деновиве е топ тема во иселеничките медиуми во Мелбурн, Сиднеј и Перт, а протестно писмо било упатено и до МНР под наслов „малтретирање на скопскиот аеродром“...

Интервју со Јован Божиновски, претседател на Македонскиот сојуз во Шведска
blog   

Ако се има предвид дека станува збор за манифестации кои се одржуваат уште од почетоците на организираното живеење во рамките на македонската заедница па да денес, може да се рече дека во првите десетина години истите беа поуспешни. Македонските друштва во тој период беа поактивни...

Интервју со Ацо Каланоски, координатор на Деловно-консултативниот совет на Македонскиот сојуз во Шведска.
blog   

Сакаме да им помогнеме на македонските фирми да се промовираат на скандинавскиот пазар...

 

Годишни собранија на македонските друштва во Гетеборг и Борос
blog   

Друштвото „Гоце Делчев“ во Гетеборг на 15 јануари 2012 година го одржа своето 42. годишно собрание

 

Ден на македонската култура во Шведска - Хелсингборг, 5 мај 2012
blog   

Сакаме да им помогнеме на македонските фирми да се промовираат на скандинавскиот пазар...

На 31 март 2012 година во Малме се одржа Ден на македонската поезија во Шведска по 22-и пат
blog   

На 31 март 2012 година во организација на Македонското поетско друштво „Дениција“ се одржа 22-та по ред културна манифестација Ден на македонската поезија во Шведска.

Формирано Македонското поетско друштво „Дениција“
blog   

Сакаме да им помогнеме на македонските фирми да се промовираат на скандинавскиот пазар...

Деловна презентација и дегустација на македонски вина во Стокхолм
blog   

На шведскиот пазар на алкохолни пијалоци, кој функционира како еден од најсофистицираните во рамките на ЕУ, и е под директна надлежност на државната шведска продажна мрежа “Систем болагет“, македонските вина се релативно непознат производ. Моментно во бутиците на “Систем болагет“ одвреме-навреме може да се најде само по некое шише “вранец“ на македонската винарија “Бовин“....

 

Додадени се друштва на МС
Јун 18, 2012
Посетете ги линковите до повеќето друштва...

Додадени се нови слики во галеријата.
Јун 18, 2012
Посетете ја нашата галерија...

Дома  |  За Нас  |  Om Oss  |  Новости и Активности  |  Друштва  |  Галерија  |  Претседателство на МС  |  Контакт
Македонски Сојуз ©2012.

 
Design by Centrog