Патување во РМ и пријавување на престој во странство
blog   
pasosmkd

Агенцијата за иселеништво на РМ го достави следново соопштение: 

“Се известуваат сите иселеници од Македонија, државјани на РМ кои поседуваат и државјанство на друга странска држава, а имаат намера да патуваат во РМ, без да поседуваат македонска патна исправа, дека е потребно да поднесат пријава за нивниот престој во странство, подолго од три месеци, до ДКП на РМ во странство или во подрачната единица на Министерството за внатрешни работи во местото на последното живеалиште или на самиот граничен премин при излезот од Република Македонија, во согласност со Законот за пријавување на живеалиште и престојувалиште“.

 

 

Додадени се друштва на МС
Јун 18, 2012
Посетете ги линковите до повеќето друштва...

Додадени се нови слики во галеријата.
Јун 18, 2012
Посетете ја нашата галерија...

Дома  |  За Нас  |  Om Oss  |  Новости и Активности  |  Друштва  |  Галерија  |  Претседателство на МС  |  Контакт
Македонски Сојуз ©2012.

 
Design by Centrog